Створення Державного реєстру санкцій розглянуть у другому читанні

Комітет Верховної Ради з питань правової політики рекомендує депутатам ухвалити у другому читанні та в цілому законопроєкт №8392 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування санкцій щодо створення державного реєстру санкцій.

Про це повідомляє Судово-юридична газета.

Державний реєстр санкцій — автоматизована система збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку та надання інформації про всіх суб’єктів, щодо яких застосовано санкції. Дані реєстру є відкритими та загальнодоступними.

«Реєстр буде вестися державною та англійською мовами з використанням програмного забезпечення, розробленого відповідно до національних стандартів, що забезпечує його сумісність і взаємодію з іншими інформаційними системами та мережами, що становлять інформаційний ресурс держави»,  — ідеться у повідомленні.

У Реєстрі планується розміщувати таку інформацію:

  • підстави для застосування, зміни або скасування санкцій
  • перелік санкцій, які застосовуються, змінюються або скасовуються у розрізі кожного з осіб, щодо яких застосовано санкції
  • державні органи, відповідальні за виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо застосування, зміни або скасування національних санкцій
  • перелік осіб, щодо яких застосовано санкції, та відомості для їх ідентифікації
  • відомості про суб’єкта внесення пропозиції щодо застосування, зміни або скасування санкцій стосовно кожної запропонованої особи, щодо якої застосовані санкції.

Ведення реєстру, згідно до документу має забезпечувати Рада національної безпеки та оборони, а фінансувати його створення та функціонування планується коштом державного бюджету.

Також законопроєктом передбачено збільшення строку розгляду справ про конфіскацію активів рф.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.