Курник на зиму необхідно утеплювати — досвід

Найбільше тепла в курнику втрачається з обміном повітря. В першу чергу потрібно поставити друге скло на герметику, якщо є вікно. 

Ефективне утеплення вікон — на зиму над склом у 15 мм до планок встановити поліетиленову плівку, такий собі склопакет.

Про це пише Порадниця.

«Як мінімум, необхідно закласти щілини у вікнах, рамах. Далі, там, де відкриваються, по контуру потрібно покласти ущільнювач. Можливо, підійде і магазинний, який приклеюється. Але нерегульованих щілин під дверима та вікнами не повинно бути — це основа утеплення будь-якої будівлі», — пише видання. 

Читайте також: Топ-15 порід м’ясо-яєчних курей.

Для пароізоляції експерти рекомендують використовувати звичайну щільну поліетиленову плівку. Без неї утеплювач буде швидше намокати, ніж сохнути. 

«Застеляти необхідно з напуском, по всій площі перекриття з наворотом на стіни. На перекритті в курнику можна насипати деревну стружку, поверх якої застелити шар сіна або соломи товщиною 20–25 см», — радять експерти.

Зазвичай у курнику підлога зроблена з ущільненого грунту з будь-яким підсипанням. Утеплення зводиться до підсипання товстого шару натуральної (без обробки) соломи, сіна чи стружки. Потрібно лише не забувати забруднений шар перевертати, вчасно міняти.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.