Розсаду для квітів варто готувати в грудні — експерти

На початку зими власники садових ділянок планують посадити на розсаду квіти для раннього цвіту навесні. 

Досвідчені садівники, які займаються вирощуванням квітів, починають свій розсадний сезон саме в грудні. Головне в цій справі — це правильний підбір температури в приміщенні і освітлення.

Про це пише Сільське господарство та садівництво.

Факторів для вирощування здорової розсади багато — це якість грунту і насіння, наявність ємностей для посадки. Важливими є такі умови зовнішнього середовища як освітленість, температура і вологість.

«Визначитися з вибором неважко, необхідно знати характеристику виду і період вегетації, який проходить до їх цвітіння», — кажуть експерти. 

Без додаткового підсвічування молоді рослини просто не зможуть дорости до нормальних розмірів, не зможуть нормально розвиватися, в кращому випадку вони будуть сильно витягнутими.

«Не можна ігнорувати стратифікацію. Насіння культур, які потребують стратифікації, не зможуть нормально прорости без процедури. Тобто без неї схожість буде мінімальна, а ті екземпляри, що зійшли, будуть, швидше за все, слабкими», — зазначили експерти.

Після висадки посівного матеріалу потрібно накрити ємність кришкою або плівкою. Так створюється ефект теплиці, а висока вологість і тепло необхідні для набухання і проростання насіння. 

Знімати плівку чи кришку потрібно протягом декількох днів, починаючи з мінімального відрізка часу.

Підтримувати також важливо оптимальну температуру. До появи сходів — в межах 23-25°С, після проростання розсади — потрібно поступово знизити до 21-22°С.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.