У січні на розсаду можна сіяти пізні сорти солодкого перцю, баклажани та деякі квіти

У січні можна сіяти на розсаду пізні сорти кольорової і білокачанної капусти, солодкого перцю, баклажани та деякі квіти

Якщо хочете зібрати повноцінний урожай цибулі за 1 сезон, то саме час задуматися про посів цибулі порей і чорнушки.

Селера розвивається вкрай повільно — понад 5 місяців. Щоб у цієї культури був час на повноцінний розвиток, насіння краще посіяти вже в січні. Грунтосуміш готуйте точно таку ж, як і для полуниці — універсальний ґрунт і пісок, змішані в рівних пропорціях.

Пізні сорти солодкого перцю. Глибина загальних посадочних місткостей не повинна перевищувати 5 см. У фазі 2 справжніх листочків потрібна пікіровка по індивідуальних більш глибоких горщиках.

Баклажани розвиваються досить повільно, тому садити їх насіння починають з кінця січня. У цьому випадку розсада до травня буде вже добре розвинена.

При посіві томатів на розсаду в січні ви зможете розраховувати на отримання раннього врожаю. У теплицю в цьому випадку будуть висаджені рослини не тільки з квітками, але і з бутонами.

Ну і не забудьте про квіти: петунія (відразу садіть окремо, наприклад, в торф'яні таблетки), еустома, гвоздика Шабо, лобелія, бегонія, геліотроп, турецька гвоздика, примула садова.

Ближче до кінця січня сміливо садіть насіння ремонтантної суниці і полуниці, тоді до кінця липня — першої половини серпня ви зможете отримати перший урожай ягід.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.