Влітку качок варто годувати після заходу сонця — експерти

Фахівці радять, важливо влітку змінити години годування качок. Наприклад, вранці їм треба добре їсти з настанням світанку, коли ще немає сильної спеки. Що стосується вечора, то птахів годують з настанням сутінків. Вологі мішанки, які підготує заводчик і залишить качкам, птахи охоче поїдають вночі, що, безсумнівно, дає відмінний приріст.

Про це пише Сільське господарство та садівництво.

Мінеральні корми також грають важливу роль у відгодівлі качок на м’ясо. Ракушка, пісок, гравій, кускова крейда та інші елементи повинні бути доступні для качок. 

«Варто відзначити, що сухі суміші і гранульовані комбікорми можна давати навіть малюкам. Слід дотримуватися і режиму годування каченят на м’ясо. Якщо слідувати рекомендаціям, то приблизно через два місяці вага каченят становитиме 2 кг або навіть більше», — кажуть експерти. 

Читайте також: Бізнес на качках окупиться за 4 місяці — думка.

Однак у віці 65 днів у особин починається так звана ювенальна линька, і качки дуже швидко втрачають вагу.

«Годування качок на м’ясо за допомогою відходів — не тільки гарна можливість мінімізувати витрати, але і спосіб швидко отримати цінний і корисний продукт. Хоча на переробних комбінатах різні макухи та шроти відносяться до відходів, які птахам для відгодівлі вкрай необхідні», — зазначили фермери.

Як правило, заводчики використовують висівки, буряковий жмих, барду, шроти з олійні культури. Пекарські або пивні дріжджі дають можливість збагатити організм качки настільки потрібними і корисними вітамінами групи В. 

Зелень і коренеплоди — справжні ласощі для качок. Вдосталь насолодитися ними качка зможе на вигулі. Заводчик також може завчасно підготувати соковитий корм для каченят і дорослих птахів, після чого — годувати їх в загоні.

Читайте також: 

Підсажувати курчат до квочки краще під вечір

Стали відомі ТОП-5 м'ясних порід індиків

Експерти розповіли, як відгодовувати перепелів на м'ясо

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.