Бізнес на качках окупиться за 4 місяці — думка

Для того, щоб зайнятися бізнесом на качках,початківцям знадобиться близько 300 каченят, а також слід додати близько 13 дорослих особин, які стануть майбутніми батьками з розрахунку 3 селезня на 10 качок — цього буде достатньо, щоб надалі вони активно приносили потомство та примножували прибуток.

Про це пише Kurkul.com.

Розведення качок як бізнес підходить для підприємців-початківців. Це заняття не вимагає великих капіталовкладень і спеціальних знань

Перед тим як купувати перших особин, потрібно визначитися з метою ведення бізнесу. Якщо підприємець планує продавати тільки яйця — вибирають яйценосні породи, для виробництва м'яса підійдуть виключно м'ясні породи.

Досвідні фермери визначили позитивні аспекти тримання качиної ферми:

  • Здатність птахів активно розмножуватися;
  • Невибагливість у догляді;
  • Невеликі витрати на харчування;
  • Практично безвідходне виробництво — продати можна не тільки м'ясо, але і пір'я, пух, яйця.

«Єдиним нюансом є те, що активно скуповувати яйця качок можуть тільки хлібопекарські заводи в силу деякого використання качиних яєць в приготуванні тіста. Найчастіше їх можна продати тільки  як інкубаційні, але, як правило, тільки в роздріб. Так, у розведенні качок продаж яєць може стати всього лише невеликим бонусом, як і продаж пуху»,  — кажуть фермери. 

Більшість фермерів займається вирощуванням качок на м'ясо. Це пов'язано з тим, що молодняк швидко набирає масу. До 3 місяців каченята важать 2-3 кг.

Прибуток з качок фермери отримують декількома шляхами:

  • Продаж качиного м'яса;
  • Збут пуху і пера;
  • Безвідходне виробництво (розведення качок на м'ясо як бізнес, в тому числі і реалізація пуху і пір'я).

Головною умовою утримування качиної ферми  — є розташування за містом, поблизу водойми. Якщо він відсутній, на території ділянки необхідно створити штучний ставок.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.