На Волині селяни створили сільський комітет

Днями у селі Мельники, Шацької громади, відбулися сільські збори, на яких місцеві мешканці одностайно вирішили створити сільський комітет. 

Першим кроком стане підготовка проекту рішення на сесію Шацької селищної ради для отримання дозволу на створення органу самоорганізації населення.

Про це інформують у Шацькій селищній раді.

«Сергій Карпук, Шацький селищний голова, 15 травня спільно з фахівцями селищної ради та представниками громадської організації «Волинський інститут права» поспілкувалися з мешканцями села Мельники з питання необхідності створення в населеному пункті сільського комітету, члени якого могли б представляти їхні інтереси у Шацькій селищній раді», — ідеться у повідомленні. 

Читайте також: Проект закону 7269 прийнято — ВРУ.

Під час зустрічі говорили про завдання сільського комітету, його повноваження, процедуру створення та обрання голови та членів.  

Сергій Карпук поінформував мешканців села про можливість підтримки молоді в питанні соціального підприємництва, спільно поспілкувалися на теми утримання доріг, укладання договорів із комунальним підприємством про вивіз сміття, підготовки до можливого літнього сезону, ліквідації стихійних сміттєзвалищ тощо.

Читайте також: 

Росіяни свідомо знищили єдиний в Україні генетичний банк рослин

Михайло Травецький показав першу теличку Сірої української

Майже 400 родин отримали насіння від Сади Перемоги

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.