Стало відомо, кого звільнять від орендної плати державного та комунального майна

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Деякі питання оренди державного та комунального майна у період дії воєнного стану» зі спрощеним порядком оренди. Прийнятий порядок також надає орендарям знижки до 100% та пільгові умови.

До кінця 2022 року повністю звільнено від орендної плати орендарів в місцях, де ведуться бойові дії, а до 30 вересня — у тих областях, які постраждали від війни.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«До кінця 2022 року повністю звільнено від орендної плати орендарів у місцях, де ведуться бойові дії, до 30 вересня в тих областях, які постраждали від війни та до 30 травня за оренду держмайна не сплачуватимуть в областях з наявною загрозою бойових дій. В усіх інших регіонах орендарі об’єктів держмайна отримують 50% знижку, а орендарі єдиних майнових комплексів сплачуватимуть на 25% менше», — повідомила Ольга Батова, в.о. голови Фонду держмайна.

За словами керівниці ФДМУ, ця постанова також створює нові можливості для релокації бізнесу із прифронтових регіонів, адже на новому місці протягом перших шести місяців підприємства сплачуватимуть лише пільгову орендну ставку — 1 гривню за 1 квадратний метр.

Зазнанчається, тим, хто з початку воєнного стану проводив оплату оренди, сплачені кошти будуть зараховані після завершення дії знижок.

За повідомленням Фонду Державного Майна України, до кінця 2022 року повністю звільняються від орендної плати орендарі на території адміністративно-територіальних одиниць, де припинено доступ користувачів до єдиних та державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції (Донецька, Луганська, Херсонська області, АРК та м. Севастополь та частини Миколаївської, Харківської та Запорізької областей; до 30 вересня — на території областей, де відбувалися бойові дії: Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Запорізької, Миколаївської областей та м. Києва (поза межами адміністративно-територіальних одиниць зазначених вище); до 30 травня — на територіях Кіровоградської, Дніпропетровської, Житомирської і Одеської областей.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.