На Донеччині через війну загинули близько 900 корів

Внаслідок російської збройної агресії 11 підприємств агропромислового комплексу Донеччини зазнали збитків на загальну суму майже 410 мільйонів гривень. 

Ворог завдав шкоди аграріям не лише руйнуванням ферм і господарських дворів, а й знищенням поголів’я худоби — загинуло до 900 корів, більш як тисячу свиней, 503 тисячі голів птиці, 3 тисячі кролів.

Такі дані повідомила Олена Рибакова, заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Донецької ОДА — начальник управління земельних відносин, водних ресурсів, економіки та інвестицій.

«На території області до повномасштабного вторгнення росії налічувалося 146 підприємств, які здійснювали господарську діяльність у галузі харчової та переробної промисловості. 62 з цих господарств нині знаходяться на тимчасово не підконтрольній українській владі території, або на якій ведуться активні бойові дії. 84 продовжують діяти на підконтрольній»,  — зазначила Олена Рибакова.

За її словами, 260 тисяч гектарів ріллі на Донеччині тимчасово окуповані ворогом.

«Розуміємо, що посів зернових тут відбувся — десь на половині так точно. Але з окупованими громадами відсутній зв’язок. На підконтрольній території Донеччини залишаються 740 тисяч гектарів ріллі. З них 443 га вже засіяні. Яровими культурами 101 тисяча гектарів, у тому числі 38 тис. ячменем, 32 тис. соняшником»,  — додала Рибакова.

Також додає, чимало власників ферм, де перебували корови, прийняли рішення про переміщення до безпечніших регіонів. Така ситуація, зокрема, на волноваському напрямку. Є випадки, коли й бджолярі перевозять свої пасіки до інших місць.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.