На обороноздатність Чернігова виділили 85 мільйонів гривень

На підвищення обороноздатності Чернігова з міського бюджету виділено майже 70 мільйонів гривень, водночас на тероборону спрямували окремо 15 мільйонів гривень. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету 2 червня.

Про це повідомляє ЧеЛайн.

«Всі ці кошти акумулюються і спрямуються фактично на захист нашого міста. Окрім цього, на минулому засіданні виконкому на заходи з територіальної оборони також було виділено 15 мільйонів гривень», — зауважив Владислав Атрошенко, міський голова Чернігова.

Як повідомила начальниця фінансового управління Чернігівської міської ради Олена Лисенко, зміни до бюджету стосуються й виділення коштів на купівлю 100 комплектів спецодягу для особового складу підпорядкованих підрозділів 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Чернігівській області, який залучався до гасіння пожеж і ліквідації наслідків з початку проведення військових дій та ворожих обстрілів у місті на загальну суму 150 тисяч гривень.

Зазначається, перерозподіл коштів здійснюється, зокрема, по Управлінню ЖКГ. Основна сума коштів —60 млн грн — знімається з утримання та розвитку доріг, з організації благоустрою населених пунктів — поточний ремонт внутрішньодворових проїздів, знімається із будівництва об’єктів ЖКГ та інших об’єктів комунальної власності — це сквер ім. Попудренка. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.