На Миколаївщині понад 120 корів врятували від обстрілів

За підтримки ЗСУ понад 120 корів червоної степової породи успішно вивезли з села Українка, що на Миколаївщині, і доставили до Дрогобича. Їх планують прилаштувати на базі комунального фермерського господарства «Тарком».

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

Як повідомлялось раніше, на Миколаївщині точаться активні бойові дії. Село Українка більше ніж наполовину зруйноване ворожими обстрілами, а сама ферма розбомблена на 80%. Попри це тут залишалося багато великої рогатої худоби. А разом з ними — чимало людей, які дбали про тварин і не хотіли їх покидати.

«Ми обдзвонили з два десятка контактів для найму малого транспорту, з десяток контактів щодо найму великих скотовозів, але намарно. План евакуації впродовж двох днів змінювався кожну годину. Село Українка піддається постійним ворожим обстрілам важкою артилерією і літаками. 60% села знищені. Ще наприкінці минулого тижня при спробі евакуації корів, рашистами було пошкоджено два великих скотовози, вбито тварин, але найгірше … вбито людину. Через це ніхто не погоджувався їхати на ферму», — розповідає Андрій Ковч,  заступник міського голови Дрогобича.

Після кількаденних пошуків транспорт знайшли і у співпраці зі Збройними силами України успішно вивезли худобу до Дрогобича.

Читайте також:  

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.