На Миколаївщині фермери просять допомогти врятувати 117 корів

На Миколаївщині терміново передаються 117 корів червоної степової породи, в т.ч. тільні 70. Дійні — 90 (40 голів здаються на м’ясо). Телята 123 МВРХ (телиці случного віку, бички відгодівля — більше року, телята від молочних до року).

Про це повідомила Марфа Скорик, директор Київського інституту гендерних досліджень, в мережі Facebook.

«На даний час корови дояться двічі на день, великий процент захворювання маститом, тому що немає підстилки та, із-за обстрілів, не випускаємо на вигул. Годівля силосом — двічі на день, фураж не дають, щоб не було багато молока», — кажуть фермери. 

Повідомляється, умови  передачі — продаж, лізинг,  утримання, паспорти є. Ціна — 25 грн за кг. Можна на утримання — за рахунок молока та приплід залишається господарству. Молодняк по ціні — 28-30 грн/кг.

По темі: Стадо джерсейських корів з Харківщині врятувались на Львівщині.

Також фермери повідомляють, місце передачі село Українка, Миколаївська обл. Миколаївский р-н, (колишній Вітовський). Маршрут: небезпечний — по трасі Миколаїв — Херсон, ч/з село Шевченкове, на село Українка. Кращий маршрут — полями через Миколаїв, через район Миколаєва-Октябирське, через Балабановку полями в Українку. 

«Якщо не багато голів — то можна невеликими партіями гнати полям на Балабанівку і там  грузити»,  — зазначили власники корів. 

Контактна особа ( власник ) Голуб Людмила 0501661026 (вайбер, телеграм), або 0937078237

Додаткова контактна особа волонтер помічник Звягінцева  Анастасія +38 063 1242001

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.