На Львівщині спрямували мільйон гривень на громадські пасовища

Понад 1 мільйон гривень виділено громадам Львівщини на заходи з поліпшення громадських пасовищ.

Про це інформують в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА.

У 2022 році уже профінансовано 3 громади (Івано-Франківська, Новороздільська та Миколаївська) на загальну суму 1,72 млн грн, які розпочали роботи ще у попередньому році та погоджено фінансування Меденицькій селищній територіальній громаді на суму — 899 001 грн. 

«Попри війну, Львівщина залишається регіоном-рекордсменом не тільки за кількістю СФГ, а й за темпами створення нових ферм. Ми робимо все можливе для того, щоб втримати позицію лідера і намагаємось створювати відповідні умови для цього. Більшість сімейних ферм нашого регіону спеціалізуються на молочному скотарстві, тому наявність  пасовищ - одна з головних умов процесу трансформації господарств населення у сімейні ферми», — зазначила Тетяна Гетьман, директорка департаменту.

Повідомляється, за рахунок коштів обласного бюджету, що надходять в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, у поточному році, у громад Львівщини є можливість отримати субвенцію на заходи з поліпшення громадських пасовищ, яка не потребує жодного співфінансування та на яку виділено 3,0 млн грн.

Читайте також: 

В громадах Львівщини будуть оновлювати пасовища

Пастух: де вчать та чому таких спеціалістів не вистачає

Юристи нагадали як взяти в оренду ділянку для сінокосів та пасовища

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.