Іспанські фермери потерпають від нашестя сарани

В іспанському регіоні Естремадура, що на південному заході країни, на кордоні з Португалією, фермери вже кілька днів потерпають від масштабного нашестя сарани. Комахи вже знищили багато гектарів сільськогосподарських культур.

Про це повідомив портал Voz Populi.

«Ці тварини в цей час живуть своєю самотньою стадією, на якій вони виходять їсти все, що можуть. Марокканська сарана, як відомо, є твариною, яка пожирає всі види рослин, що знищує посіви та не дозволяє тваринам харчуватися травою», — кажуть фермери. 

За словами навіть найстаріших місцевих фермерів, вони не пам’ятають спустошень від сарани таких масштабів. Шкідників видно як на полях і дорогах, так і на фермах. Осідає сарана навіть на тваринах — у мережі опублікували відео, де комахи обсіли стадо овець.

«Найбільше шкідників зафіксували у громаді Ла-Серена. Там проблему загострює ще й те, що багато ферм практикують органічне землеробство, тому не можуть застосовувати на своїх полях хімічні інсектициди», — ідеться у повідомленні. 

Місцеві фермери скаржаться, що влада не виконує плану профілактики від сарани. 

Зокрема повідомляється, минулого року у регіоні не здійснювали жодної превентивної обробки захисними засобами. Натомість у травні фермерів закликали обробляти поля, але органічні виробники не можуть застосовувати рекомендованих від сарани хімікатів. Як наслідок, на незахищених фермах шкідники розмножуться і переміщуються по всьому регіону. Аграрії ситуацію називають катастрофічної.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.