Йод допоможе вивести медведку з городу

До екологічно безпечних методів боротьби з медведкою городники відносять розчин йоду. Під час посіву насіння овочів, щоб зменшити шкоду від комахи, можна пролити посадки розчином йоду (15 крапель на відро води). Медведка не любить цей запах і не псує рослини, пише Zemliak.com.

Боротьба з медведкою на городі може бути проведена за допомогою самих рослин. 

«Перед тим, як посадити овочеву розсаду, потрібно висадити хризантему  на глибину 3 см. Багато городників намагаються посадити рослини, не виймаючи з пластикових стаканчиків, щоб капустянка не дісталася до коренів», — кажуть дачники.

Деякі городники вважають, що посадка чорнобривців на грядках швидко вижене комаху. Висаджується по городу, а восени не викидається, а закопується в грунт.

По темі: Лаванда допоможе позбутись кухонної молі.

Народні мудреці підказують, як позбавитися від капустянки в городі за допомогою настою з лушпиння цибулі. 

«Один кг цибулевих відходів настоюють 4-6 днів у відрі чистої води. Потім заливають водою в пропорції 1:5 і проливають рослини після дощу. Полив кілька разів за тиждень буде достатній для того, щоб боротися з комахою більше не довелося».

За спостереженнями городників капустянка не любить хвою. Дрібно нарізані гілки цього дерева просто розкладаються між рядами посадок. Можна присипати їх землею, щоб довго не губився аромат. Комаха відразу ж іде з таких місць.

Вигнання медведки гасом досить витратний для городу, але цілком підійде для теплиць. Потрібно 1 кг піску і 50-70 мл гасу на 1 кв. м посадки. Пісок проливають гасом і перемішують, додавши кілька лопат сухого ґрунту. Розкидавши під рослини суміш і перелопативши її з верхнім шаром грунту, вийде дієвий засіб.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2023.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.