Позбавитись від борозняка допоможуть чорнобривці — поради

Личинки хрущів здатні згризати все, що їм потрапляє на зуб. Вони з’їдають навіть коріння дерев та кущів. Вивести личинки хрущів з ділянки допоможуть чорнобривці, оскільки комахи не переносять їхнього запаху. Також шкідники не люблять календули й настурції, пише Zemliak.com

«Обабіч грядок з овочами та полуницею можна висадити ці квіти. Також низькорослі чорнобривці можна восени закопати у ґрунт, де буде грядка навесні», — кажуть експерти.

Навесні, коли на березі з'являються листя, з'являються і хрущі. Самка такого жука відкладає яйця в землю. З'явилися на світ личинки і напротязі свого злісного існування будуть знищувати посадки овочів і ягід, не шкодуючи вашої праці. І оскільки щелепа у такого шкідника неймовірно сильна, то йому без особливих зусиль вдається перегризати навіть потужні коріння 6-7 річних дерев.

У саду можна посіяти конюшину, вона знищить личинки та підживить ґрунт необхідними мікроелементами. Гірчичний порошок теж допоможе вивести личинки хруща з ділянки. Треба насипати порошку на місце скупчення. Після цього вони зникнуть.

Також Zemliak.com рекомендує перед посадкою картоплі замочити бульби та коріння розсади в спеціальному препараті проти грунтових шкідників, або пролити грядки розчиненим і настояним курячим послідом (1 кг на 12 л води). Це також захистить від медведки.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.