Мильний розчин позбавить від мурах на городі — поради

Використання хімічних препаратів не завжди є вдалим, оскільки при обробці культурних рослин вони можуть містити отруйні речовини. Існує безліч перевірених рецептів. 

Найпростішим і безпечним способом є використання мильного розчину чи оцет з содою, пише Zemliak.com.

Мильний розчин — відмінний засіб від мурашок в городі. Для приготування необхідно розчинити 0,1 л рідкого мила в 10 л води. 

Основна причина позбутися від мурах назавжди — це розведення попелиці. Мурахи харчуються продуктами її життєдіяльності — липкою рідиною, насиченою вуглеводами. В даному випадку тлю використовують їх як дійну корову: вирощують, розводять, і навіть пасуть на рослинах, захищаючи від інших комах. 

«Обприскування уражених рослин проводять ввечері на заході. Незабаром рідина висихає, залишаючи непроникну кірку. Тля дихає через шкірні покриви, а мильна плівка перекриє комасі доступ до кисню»,  — пише видання. 

Харчова сода активно застосовується для винищення колоній комах. Вся справа в тому, що сода, вступає у взаємодію з кислотою, яка в достатку знаходиться в організмі мурах. Результатом реакції є виділення згубних для комах речовин. Введені інстинктом самозбереження, мурахи підуть самі. Підтвердженням ефективності даного способу є наявність бікарбонату натрію в складі більшості засобів побутової хімії, призначених для знищення комах в квартирі.

Актуально: Морська сіль ідеально підійде для консервації — досвід.

Оцтова кислота, будучи хорошим каталізатором, дозволяє значно прискорити реакцію. 

«Для кращого ефекту, потрібно вирити невелику лунку прямо в мурашнику і заповнити її столовим оцтом наполовину. Після цього, в місце, що залишилося засипається сода. Зазвичай комахи повністю залишають мурашник не пізніше ніж через тиждень», — кажуть експерти.

Простий спосіб, як вивести мурах з городу народними засобами і не завдати шкоди їхньому здоров’ю — встановити солодку принаду. Просто розбавити старе варення водою або приготувати цукровий сироп, і залишити в декількох місцях на території ділянки. Комахи будуть ласувати солодощами, і розводити тлю не буде необхідності. 

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2022.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.