Морська сіль ідеально підійде для консервації — досвід

Через закриття підприємства ДП «Артемсіль» в Україні виник ажіотаж щодо солі. Особливо це актуально зараз, адже попереду — сезон консервації. Як альтернатива кам'яній солі підійде морська сіль, пише Zemliak.com.

Морська сіль більш корисна, ніж звичайна, бо вона містить багато корисних речовин.

«У морській солі в рази менше шкідливого нерозчинного осаду, ніж у кам'яній, що дозволяє довше зберігати консервацію. Морська сіль не містить каменів, бруду, в ній немає нерозчинних опадів», — зазначають експерти.

Морська сіль не затримує воду в організмі людини, а навпаки виводить її. Тому після поїдання солінь у людини не буде утворюватися набряків, викликаних застоєм в організмі рідини через сіль.

Актуально: В Україні очікується дефіцит солі — думка.

Також для консервації можливо використовувати йодовану сіль. Застереження про те, що йодована сіль не підходить для консервацій й тривалого зберігання готового продукту прийшло від наших бабусь.

Це пов’язано з тим, що для йодування солі раніше використовували йодид калію. 

«Він швидко випаровувався при зберіганні та кулінарній обробці їжі, тому при засолюванні овочів смак та колір продуктів змінювався. Смак такої консервації змінювався, овочі втрачали консистенцію та форму, і загалом набували гіркоти. А інколи навіть могли бродити. Крім того, термін придатності такої консервації був вкрай обмеженим», — кажуть знавці.

Нині, виробники йодують сіль — йодатом калію. Це стабільна речовина, яка не руйнується при тривалому зберіганні та термічній обробці. Новий спосіб йодування дозволив  виробникам збільшити термін придатності такої солі до 9 місяців. Ця сіль не впливає на колір, смак і консистенцію продуктів. 

Читайте також:  

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.