Передати комунальну сільгоспземлю в оренду під час війни можна без кадастрового номера

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 травня 2022 № 563 «Деякі питання регулювання земельних відносин», при здійсненні передачі в оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності на час воєнного стану можна без зазначення кадастрового номеру або при його наявності.

Про це повідомляє Державна служба України з питань геодезії.

https://land.gov.ua/protseduru-nadannia-v-orendu-zemelnykh-dilianok-silskohospodarskoho-pryznachennia-derzhavnoi-ta-komunalnoi-vlasnosti-sproshcheno-na-chas-voiennoho-stanu/«За довоєнних умов в Україні передача в оренду сільгоспземель здійсювалась виключно за наявності кадастрового номеру. Тепер для здійснення забезпечення продовольчих запасів с/г продукцією, комунальні та державні землі передаються в оренду без зазначення кадастрового номеру», — повідомили в відомстві.

Також повідомляється, що на час воєнного стану договір на оренду землі має лише електронну форму, а також строк оренди — до одного року.

Раніше Zemliak.com повідомляв, що Автоматизована система Державного земельного кадастру (АС ДЗК) з 19 травня відновила роботу задля забезпечення надання в умовах воєнного стану нагальних адміністративних послуг.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.