Понад 80 тисяч гектарів планують засадити овочами на Полтавщині

На Полтавщині під овочами збільшили посадкову площу на 5 га. Крім того, одна з полтавських громадських організацій безоплатно надає насіння для вирощування овочів. Загалом же на Полтавщині для цих культур відвели понад 80 тисяч гектарів землі.

Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

Олег Палій, заступник директора обласного департаменту агропромислового розвитку, розповів, що  на ділянці площею до пів гектара у Карлівській громаді три тижні тому висадили цибулю та три види капусти — білокачанну, цвітну та броколі.

Житель села Попівка вирощує овочі понад 30 років. Має вісім теплиць.

«Насіння з минулого року і те, що встигли закупити до війни. Цього року дуже складно працювати — війна, нестача насіннєвого матеріалу, нестача добрив. Загалом буде десь 3 га овочів. Із них — гектар картоплі і десь 2,5 га овочів», — говорить Михайло Плюта.

Цього року площі під овочі чоловік збільшив на пів гектара.

За словами Олега Палія, це для того, аби в умовах війни вистачало їжі. А в Полтаві насіння овочів безплатно роздають представники однієї з громадських організацій. Це, зокрема, для пенсіонерів та переселенців. Також посадовець каже, по всіх категоріях господарств цього року планується засіяти близько 30 тисяч га овочевих культур, а також 54 тисячі га картоплі. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.