На Миколаївщині селяни посадили Сади Перемоги

Два села на Миколаївщині доєдналися до всеукраїнської ініціативи «Сади перемоги». Висаджували фруктові дерева, а також картоплю, цибулю, часник, моркву та буряк. Ініціаторкою акції виступила місцева жителька села Євгенія.

Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

«Нам довелося їхати з міста і я дізналася, що тут відбувається така акція. Я із задоволенням прийшла допомогти. Ми садили сьогодні картоплю. Я хочу віддячити за гостинність, за допомогу нам, за те, що дали житло. Тому хочу брати участь і надалі в подібних акціях, робити свій внесок», — розповіла Катерина.

Катерина від початку повномасштабної війни виїхала з міста до села. Дізнавшись про акцію, прийшла на допомогу.

«Сад перемоги» селяни висадили на пришкільній території. Присвятили майбутній перемозі української армії над російськими окупантами. Працівниця закладу Надія говорить, врожай дозволить забезпечити не лише школярів, а й підтримати українців з інших областей та переселенців.

«Посадили картоплю, цибулю, часник, щавель, кріп, огірки. Раніше посадили фруктові дерева: яблуньки, черешні, вишня, персик. Разом будуватимемо перемогу. Свято віримо, що все буде Україна», — сказала Надія.

На одній із вулиць іншого села, яке також доєдналось до акції, люди з лопатами та відрами прийшли висаджувати алею із різних дерев. Тут і липа, і горіх, і яблуня. Посадила п’ять кущів місцева жителька Аміна. Допомагали дівчині тато та мама.

«Потрібне озеленення природи у такий важкий час. Ми знаємо, що зараз горять ліси, горять посадки. Ми хочемо допомогти природі», — сказала Аміна.

На алеї висадили понад 20 молодих дерев. Жителі кажуть, у такий нелегкий час для України хочеться плідно використати кожен клаптик землі задля спільної перемоги.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.