Виростити хороший урожай моркви допоможуть три правила — Сади Перемоги

На початку весни одна з перших культур, що сіється у відкритий грунт, це морква. Однак, дотримання трьох  правил все ж важливо під час висівання у відкритий грунт: морква полюбляє ранній посів, полив на перших етапах росту, не любить густоти — її потрібно проривати.

Про це ідеться на сторінці Сади Перемоги в Фейсбук.

Як правило, посів моркви проводять на грядку без укриття в квітні-травні, а під укриття агроволокном або в парники — за 2-4 тижні раніше, в залежності від кліматичних і температурних умов.

«Полив рекомендується регулярний і рясний в першій половині вегетаційного періоду і більш убогий — у другій», — кажуть експерти. 

Гаряча тема: Нові сорти і гібриди помідорів | 2022.

В період активного розвитку зеленої маси і формування коренеплоду, моркву поливають 1-3 рази в тиждень. Надлишок вологи може спровокувати розтріскування плодів, їх загнивання і обростання волосяним покривом. 

«Якщо погодні умови припускають наявність частих злив, то слід намагатись приховувати під час дощу грядки плівкою, а після дощу сушити їх під сонцем», — зазначили фахівці. 

Після того, як насіння моркви зійдуть, сходи потрібно прорідити, вискубавши зайві рослини так, щоб кожне з них було на відстані 1-2 см один від одного, повторне проріджування проводять через місяць, розширюючи дистанцію ще на 1-2 см, щоб загальна відстань складала 5-7 см. Більш густе розташування сприятиме розвитку хвороб і навалі комах-шкідників.

Читайте також: 

Морква краще росте в пухкому грунті

Для вирощування моркви важливо провести передпосівну обробку

Городникам нагадали, коли сіяти моркву

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.