Для вирощування моркви важливо провести передпосівну обробку

Прийнято вважати, що насіння моркви відносяться до важкосхожих. Це відбувається через те, що вони містять велику кількість ефірних масел. Передпосівна підготовка насіннєвого матеріалу — один з важливих етапів вирощування моркви. При її правильному виконанні, з насіння вимиваються ефірні масла, що дозволяє підвищити відсоток схожості.

Про це пише Сільське господарство та садівництво.

Як тільки наближаються теплі весняні дні, варто потурбуватись про насіння моркви. Оскільки ця культура не вирощується з розсади, то для неї важливо провести передпосівну обробку.

Експерти визначили три види такої обробки.

«Замочування в біостимуляторах здатне значно збільшити відсоток схожості насіння моркви. Їх рекомендується замочувати, дотримуючись інструкції, зазначеної на упаковці. Після замочування насіння потрібно просушити»,  — кажуть експерти. 

Барботування насіння допоможе видалити максимальну кількість ефірних масел. Насіння необхідно занурити у воду, температура якої становить близько 40°C. Розташувати на дні шланг від компресора і включити подачу повітря. Насіння залишають у воді на 12-18 годин, після чого просушують. 

Найпростіше можна застосувати замочування у воді. 

«Цей спосіб допомагає «розбудити» насіння і підвищити відсоток схожості. Посівний матеріал слід помістити в марлевий мішок, занурити спочатку в ємність з гарячою, а потім з холодною водою, протримавши насіння в кожній з них по 15 хвилин», — додали знавці. 

Гранульоване насіння не потребує передпосівної обробки. Про це дбають виробники. Таке насіння можна відразу садити на грядку.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.