Городникам нагадали, коли садити цибулю навесні

Місячний календар городника та садівника на квітень 2022 року допоможе спланувати посадку рослин, враховуючи фази місяця та сприятливі і несприятливі дні. 

Свій розвиток паростки цибулі можуть почати вже при температурі +2…+5°C. Але при цьому треба, щоб грунт прогрівся вже до, як мінімум, +12°C на глибині 10 см, пише Zemliak.com.

«Терміни місячного календаря умовні й залежать не тільки від конкретного регіону, умов ділянки, але й погодних особливостей сезону. Весна буває дуже різною. Грядку для вирощування цибулі бажано підготувати ще восени, або хоча б за пару тижнів до посадки весною», — пише Zemliak.com. 

Сприятливими днями у квітні для посадки цибулі ввважаються:  1, 5, 8, 9, 13, 18, 19, 27, 28.

Читайте також: Саджанка цибулі потребує попередньої обробки.

Вносити під цибулю гній дуже не рекомендується. А ось компост чи перегній з додаванням попелу — вітається. 5 кг компосту і добра жменя попелу — достатньо на 1 квадратний метр грядки.

Цибулю-сівок висаджують в борозенки приблизно в 5 см глибиною. Між рядами варто дотримуватися дистанції в 20 см. Борозенки бажано просипати попелом, якщо земля має кислу реакцію, або піском — у випадку, коли грунт важкий і поживний.

«Посівні цибулини ставити треба вертикально, дистанція між ними — приблизно 10 см. Легенько вдавити в землю. Після закриття рядків шар землі над сівком має бути приблизно 2 см. Утрамбовувати його не потрібно!» — кажуть експерти. 

Сходить цибуля, в залежності від температури повітря, тиждень-два. Чим холодніше, тим повільніше.

Читайте також: 

Експерти нагадали, як правильно робити пасинкування томатів

Городникам нагадали, коли пікірувати перець

Експерти розповіли, як запилити розсаду огірків

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.