На Черкащині вчителі готують для українських військових

В Лисянському НВК, що на Черкащині, працюють над приготуванням їжі для військових. Викладачі тамтешньої музичної школи в’яжуть балаклави та капці для солдатів. 

Про це стало відомо з сайту Вісті Черкащини.

«У шкільній їдальні Лисянської НВК, яка з початком війни перейшла на забезпечення бійців ЗСУ продуктами харчування, вчителі і учні виготовили вже більше 2 тисяч бутербродів, 7230 банок тушонки, майже 3 тисячі штук пиріжків», — ідеться у повідомленні. 

Освітяни кажуть, як зупинилось постачання м’яса для тушонок — відразу переорієнтувалися на виготовлення згущеного молока. Молоко постачають фермери, а цукор, як і банки, приносять жителі громади.

За словами координатора Світлани Васильченко, виготовленням тушонок і випіканням пиріжків не обмежується діяльність їх шкільного волонтерського осередку. 

«Нещодавно відправили на передову 87 штук маскувальних сіток, виготовили 120 штук спеціальних нарукавних пов’язок для бійців тероборони, мішені для тренувальних стрільб загону тероборони, спільно з освітянами Бужанської територіальної громади зібрали для армії 45 тис грн», — додала Світлана Васильченко.

Місцева музична школа теж призупинила навчальний процес. Викладачі музики в’яжуть балаклави та капці для військових

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.