Експерти нагадали, як правильно робити пасинкування томатів

Перший раз проводити пасинкування помідорів необхідно після появи першої кисті зав'язей. Після цього процедуру треба повторювати щотижня, бо у міру росту куща, пасинки будуть постійно зростати. 

Про це пише Ukr.media.

Пасинки — це відростки, які виростають з пазухів листя. Їх видалення дає можливість отримати такі переваги прискорене дозрівання, збільшення розмірів плодів. Обривати пасинки краще, коли вони досягнуть 3-5 см. 

«Такий відросток ще не забрав велику кількість поживних речовин, а обривання його не призведе до пошкодження куща, що ймовірно при відщипуванні більш великих відростків», — кажуть експерти. 

До моменту збору першого врожаю необхідно вже повністю завершити формування куща і відщипнути верхівку. Після цього періоду, зазвичай пасинки вже не відростають, бо всі поживні речовини задіяні у формуванні плодів.

«Якщо процедуру пасинкування помідор затягнути, пасинки зростуть у повноцінні стебла, на них навіть можуть з'явитися бутони, їх важко буде відрізнити від основного листя і буде шкода обривати», — пише видання. 

У такій ситуації кущик томату буде більш розлогим, з великою кількістю кистей, але плоди зростуть дрібними і визрівати будуть дуже повільно. Обумовлено це тим, що всі корисні речовини від кореня будуть рівномірно розподілятися між усім листям і плодами, а їх недостатньо для повноцінного розвитку всіх зав'язей.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.