Експерти назвали найпоширеніші помилки при вирощуванні помідорів

Багато городників при посадці і догляді за помідорами нерідко стикаються з різними проблемами, які виникають в результаті неправильних дій. Не правильно підібраний сорт, несумісність з грунтом, навіть покривний матеріал для теплиці може зменшити очікуваний врожай помідорів.

Про це пише Господарочка.

Якщо вирощувати помідори у великих обсягах, краще вибрати гібриди:

  • вони менше страждають від різних захворювань
  • врожайність у них на 30% вище, ніж у сортових помідорів. 

«Однак відмовлятися від сортів повністю не варто: багато які з них мають чудовий смак і оригінальну форму», — кажуть експерти.

Неправильно також висаджувати сорти для відкритого грунту в теплицю і, навпаки, тепличні гібриди — у відкритий грунт. 

«Невисокі детермінантні сорти не здатні освоїти об’єм теплиці і дають значно менший урожай в порівнянні з тепличним. Тепличні гібриди у відкритому грунті також не зможуть реалізувати свій потенціал. Причина: короткий період вегетації, різкі перепади температури, погане запилення через високу вологість повітря», — зазначили експерти.

Для теплиці краще використовувати нестабілізовану гідрофільну поліетиленову плівку. Вигідна відмінність її в тому, що на поверхні формується специфічний конденсат. Іншими словами, каплі, що утворюються скочуються вниз, не утворюючи краплі. До того ж антистатичні добавки відштовхують пил, довго зберігаючи прозорість плівки. Вночі вона втрачає менше тепла, чому сприяє шар вологи на внутрішній стороні. Все це чудово позначається на врожаї.

«Продавці часто пропонують розсаду помідорів з суцвіттями, переконуючи, що покупець отримає ранній урожай. Це не так. При пересадці на перезрілій розсаді потрібно буде видалити суцвіття і нарощувати кореневу систему», — підсумовують досвідні городники.

Зазначається, рясно поливати рослини слід безпосередньо перед висадкою. 

«Якщо це зробити на день-два раніше, стебла стануть соковитими і крихкими, що збільшить їх ламкість. У підготовлену лунку ллють воду і висаджують помідори буквально в бруд, щоб вони краще прижилися. Якщо ж поливати їх зверху, утворюється кірка, і рослини гинуть»,  — додали експерти. 

У підготовлену лунку ллють воду і висаджують помідори буквально в бруд, щоб вони краще прижилися. Якщо ж поливати їх зверху, утворюється кірка, і рослини гинуть.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.