В Україні нарахування за водопостачання проводитимуть по-новому

Під час дії воєнного стану в Україні буде застосовуватись коригуючий коефіцієнт для запобігання надмірних нарахувань за централізоване водопостачання.

Починаючи з березня 2022 року нарахування (розподіл) послуг централізованого водопостачання, постачання гарячої води та централізованого водовідведення будуть здійснюватися з урахуванням коригуючого коефіцієнту для тих споживачів, які не передавали показники лічильників води або у яких такі лічильники відсутні.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України.

Йдеться про застосування коригуючого коефіцієнту, який враховуватиме зменшення обсягу постачання послуг у порівнянні з мирним періодом. 

«За цим коефіцієнтом виконавці будуть коригувати обсяг споживання послуг з централізованого водопостачання, постачання гарячої води  та централізованого водовідведення у населеному пункті під час дії воєнного стану», — ідеться у повідомленні. 

Мінрегіон розробив зміни до Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, які враховують особливості її застосування під час дії воєнного стану.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.