На період воєнного стану податок на землю скасований

Державна податкова служба України повідомляє, порядок справляння плати за землю скасовано на період воєнного стану.

Зміни прийняті тимчасово, на період з 1 березня 2022 року по 31 грудня року, наступного за роком, у якому припинено або скасовано воєнний, надзвичайний стан, повідомляє Державна податкова служба України.

«Не нараховується та не сплачується плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки (земельні частки (паї), що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями росії», — ідеться у повідомленні. 

Зважаючи на те, що граничний термін подання податкової декларації з плати за землю на 2022 рік припав на 21 лютого 2022 року, то платникам плати за землю за відповідні Ділянки у межах визначених Територій слід, за можливості, подати уточнюючі податкові декларації після офіційного оприлюднення такого переліку.

«У таких Деклараціях необхідно, починаючи з березня 2022 року, податкові зобов'язання, які були задекларовані до сплати у раніше поданих податкових деклараціях, змінити та зазначити у розмірі «0», крім податкових зобов’язань за січень та лютий 2022 року», — додали у відомстві. 

Раніше Zemliak.com повідомляв, що 24 березня 2022 року ВРУ проголосувала за ЗУ №7178 про забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану. Завдяки цьому закону наразі передача в оренду земельної ділянки здійснюється без проведення земельних торгів. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.