Досвідчені городники розповіли про користь пива для розсади

Під час вирощування розсади більшість городників радять використовувати настій на дріжджах. Щоб не гаяти час на приготування розчину, достаньо використати звичайне пиво. В цьому напої містяться калій, фосфор і азотисті речовини. А також добре відома бурштинова кислота, яка в такому вигляді засвоюється рослинами навіть краще, ніж з таблеток, пише Ukr.media. 

Приготувати ж пивну підгодівлю вкрай просто: в 10 л води розести 0,5 л світлого пива. 

«Пиво найкраще брати найдешевше, бо саме в ньому міститься найбільше амінокислот, від яких більш дороге пиво очищають, бо вони можуть згубно позначатися на смаку напою», — додали досвідні городники.

 Поливати таким добривом можна рослини на будь-якій з фаз розвитку: від розсади до плодоношення. У нерозбавленому ж пиві можна замочити насіння перед пророщуванням і посадкою.

«В пиві містяться аланін, що підвищує стійкість рослин до посухи, аспаргінова кислота, стимулююча проростання насіння, глутамінова кислота, що сприяє «засвоєнню світла», пролін, що діє як антистрес», — кажуть експерти.

Та найголовніше те, що в пиві активований водою і киснем кореневий зародок ячменю виділяє рослинні гормони — гіберелову кислоту і ауксини, які сприяють здоровому розвитку рослин.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.