Для стимуляції росту розсади рекомендують настоянку з дріжджів

Дріжджі давно використовуються як стимулятор росту, адже замочене в дріжджовому настої насіння краще та дружніше проростає, пише Ukr.media.

Дріжджовий розчин корисний для розсади — буде добре рости, не витягнеться в тоненькі стеблинки і легко прийметься на новому місці після пікіровки. Полуницю не вб'є наповал сіра гниль, якщо перед цвітінням поливати її розведеними в теплій воді дріжджами (100 г на 10 л води).

Щоб приготувати розчин для підживлення рослин, 1 кг пресованих дріжджів розводять в 5 л теплої води. Дають годинку постояти. 

«Перед самим застосуванням розводять дріжджовий настій у пропорції 1:10 (1 л настою на 10 л води). Підживлення можна приготувати також з сухих дріжджів. Розчинити в 10 л теплої води 10-грамовий пакетик сухих дріжджів і 2 ст. ложки цукру», — додали експерти.

Приготовану суміш варто потримати пару годин у теплі, а потім розбавити теплою водою в пропорції 1:5 і поливайте рослини під корінь.

«Поливаючи таким розчином грунт, стимулюється зростання активності грунтових мікроорганізмів. Посилюється виділення вуглекислоти, а органіка швидко мінералізується, виділяючи необхідні рослинам азот і фосфор», — додали експерти. 

Після поливу дріжджі виділяють корисні для рослин речовини, у тому числі й фітогормони. Є в таких настоях і ауксини, і вітаміни групи В, особливо тіамін, на які рослини відгукуються досить добре.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.