На Дніпропетровщині з'явиться ферма з навчальним центром

У Вакулівській сільській територіальній громаді, що на Дніпропетровщині, працюють над створенням сучасної молочної ферми. Планується, що там буде навчальний хаб. Готуватимуть майбутніх фермерів та виробників крафтової продукції. Розробляти проект допомагають міжнародні спеціалісти

. Про це пише видання Most-dnepr.

«Громади Дніпропетровщини — активні та креативні. Вони готові розвиватись, відроджувати сільське господарство. Беруть участь у різних грантах та конкурсах, залучають інвесторів. Об'єднуються, співпрацюють. У Вакулівській громаді зокрема вирішили облаштувати молочну ферму», — зазначив  Андрій Рубан, директор департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА.

Втілювати задумане Вакулівська громада вирішила разом із Апостолівською та Девладовською. Спільно взяли участь у проекті співробітництва. Від програми U-LEAD з Європою, Асоціації міст України, Німецької спільноти Міжнародного співробітництва (GIZ). Виграли, отримали можливість скористатися за допомогою експертів. Насамперед у розробці бізнес-плану та концепції майбутньої ферми.

Попередньо молокозавод вирішили розмістити на території Вакулівської громади. А продукцію реалізовуватиме під торговою маркою «Фазенда «Вакулівська Балка».

«У нас ще є амбіції ставити у містах так звані MilkBox — автомати з продажу молока. Щоб люди мали свіжу натуральну фермерську продукцію. Такі молокомати успішно працюють у Європі та Америці. Також набирають популярності на Близькому Сході»,  — сказав Артур Шевцов, Вакулівський сільський голова.

Робота над проектом ферми — на фінальній стадії. Щоб її реалізувати, потрібно 24 млн. грн. Нині громада шукає інвесторів. А ще розглядає можливість отримання додаткових коштів із Державного фонду регіонального розвитку.

Читайте також: 

На Буковині родина створила успішну молочну ферму

На Волині селяни створили офіційний бізнес на молоці

В Україні збільшилось виробництво молока

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.