Лушпиння цибулі захистить розсаду огірків від пожовтіння

При перших появах жовтизни на листках розсади огірків у нагоді стануть підручні засоби, зокрема допоможе часниковий настій. Для його приготування достатньо подрібнити кілька зубчиків і залити їх літром теплої води, пише Zemliak.com.

Для настоювання часнику достатньо буде доби. Потім треба процідити отриманий настій через марлю, розбавити у відрі води і додати трохи господарського мила. Таким розчином рослину обприскують кілька разів.

«Настій лушпиння цибулі ефективно вирішить проблему з шкідниками. Розчин готується просто: прокип’ятити цибульне лушпиння, настояти і остудити до кімнатної температури. Обприскувати розчином листя рослини або виливати в кожну лунку по літровій банці настою», — додали експерти. 

Також допоможе молочно-мильний «коктейль» :у 10 л води додати 1 л молока, 20 г господарського мила і 30 крапель йоду. Обробляти ним огірки треба раз в 10 днів до отримання ефекту.

«Хліб з йодом — дієвий засіб для реабілітації врожаю. У відрі води розмочують буханець хліба (чорного або білого) і залишають на ніч. Вранці треба розім'яти хліб і додати баночку йоду. Для отримання розчину для обприскування треба розвести 1 л концентрату в 10 л води», — кажуть досвідні городники.

Зазначається, обприскування марганцівкою — самий простий і бюджетний спосіб боротьби з пожовтінням листя і профілактичної обробки рослини.

Читайте також: 

Розпізнати несправжню борошнисту росу на огірках можна за плямами на листках

На крученість огірків впливає наявність шкідників

Як продовжити тривалість життя огірків на городі

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.