Недостатній полив провокує гіркоту огірків — поради

Огірки варто починати сіяти, коли мине загроза заморозків. Коли грунт прогрітий до 10°С тепла, і коли на дворі вже +25°С, особливо слід контролювати вологість грунту, оскільки проростає насіння тільки у вологій землі.

Також овоч погано переносить сухість грунту, особливо це спричиняє гіркоту огірків.

Про це розповіла Юлія Спасібова, блогер, городній експерт.

«Вирощувати огірки можна двома способами: на шпалері або на грядці. На шпалері мається на увазі закріплена сітка, що встановлюється до землі, і під нею можна сіяти насіння через кожні 3 см. Такий спосіб може дати втричі більший урожай. Щодо вирощування грядкою, то висівати варто через кожні 10 см», — розповіла Юлія Спасібова.

Сіяти огірки можна з травня по липень. А для постійного врожаю можна сіяти огірки через кожні 2 тижні. Свіжий зеленець буде до самих морозів. Висівати огірки можна одразу у відкритий грунт, оскільки пересадка з горщику може травмувати коріння і розсада загине.

Актуально: Секрети вирощування капусти | Сади Перемоги.

Протягом всього періоду, від посіву до останнього огірка, необхідно постійно поливати рослини, оскільки чим менше вологи, тим гіркіші огірки. Також під час цвітіння, рослина може не видавати зав'язі. Причиною цього може бути нестача або відсутність борної кислоти в грунті. 

Для розчину береться 2 г борної кислоти на стакан гарячої води, вилити у 9,5 л холодної води і оприскувати по листу. Вже за тиждень з'являться огірки. Також збирати урожай краще вранці, ввечері або у похмурий день.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.