На Сумщині громада створить Аграрну сервісну службу

На території Зноб-Новгородської громади, що на Сумщині, планують створити Аграрну сервісну службу.

Головна її функція — допомога мешканцям у питанні обробки землі, а також покращення стану самозабезпечення харчовими продуктами місцевих жителів для мінімізації наслідків війни. 

Про це повідомляє Сумська обласна рада.

Реалізовуватимуть ідею ГС «Органічна Україна. Північ» та КП громади — «Зноба-Благоустрій» в рамках проєкту за підтримки Програми U-LEAD. 

«Проєктом передбачено закупівлю необхідної техніки — мінітрактору з реверсною системою руху, навісним обладнанням. Також планується надання консультаційних агрономічних послуг мешканцям та створення бази даних домогосподарств, яким будуть надані послуги з обробки землі», — ідеться у повідомленні.

Сума проєкту — понад 1,4 млн гривень. Вже восени 2023 року мешканці Зноб-Новгородської громади мають побачити перші кроки роботи служби.

Головна цільова аудиторія проєкту — малозабезпечені та літні сім’ї, які, при належній підтримці, могли б збільшити обсяги вирощування плодово-овочевої продукції на власних земельних ділянках.

Як повідомила Марина Лобова, керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Сумській області, створення Аграрної служби є продовженням роботи громади з U-LEAD у напрямку розробки «Програми продовольчої безпеки на 2022-2023 роки на території Зноб-Новгородської селищної ради». Розробка цього документу була першим етапом. Наразі він вже розроблений та офіційно затверджений, створення служби — є другим етапом.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.