Науковці успішно вирощують розсаду власної селекції

Інститут овочівництва та баштанництва, що працює на території Мерефянської громади, не лише зміг зберегти генофонд насіння власної селекції, а й опановує нові, не властиві раніше для державної дослідної станції ринкові підходи для забезпечення продовольчої безпеки регіону.

Розгорнули вирощування розсади для власних потреб та на продаж населенню: протягом травня планують реалізувати понад 150 тис. шт. розсади різних овочевих культур, з них 120 тис. — це помідори власної селекції.

Про це повідомляє USAID- АГРО.

Науковий заклад був першим, хто приєднався до підтриманого USAID АГРО проекту з передачі домогосподарствам і фермерам насіння овочів.

«Інститут отримав передзамовлення і одразу ж після підписання проекту відправив першу партію із 20 кг сертифікованого насіння помідорів та капусти Ukrainian Berries Association, яка перенаправить їх цільовим громадам», — ідеться у повідомленні.

Також фахівці закладу активно співпрацюють з агровиробниками, понад 420 кг насіння овочевих культур реалізували 11 фермерським господарствам з Харківської, Одеської, Київської та Львівської областей, надають їм консультативну підтримку. Для фермера з Дніпропетровської області вирощують на замовлення розсаду батату.

Інститут овочівництва та баштанництва вперше виділив частину поля для товарного виробництва овочевих культур: на власній ділянці в 32 га висіяв овочі «борщового набору», огірки, помідори, кабачки та патисони і планує незабаром реалізовувати населенню врожай цих культур.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.