Через обстріли Харкова родина оселилася в селі

Подружжя харків’ян, рятуючись від обстрілів російськими військами, переїхали в село Новомиколаївка Кропивницького району. У селі їм безкоштовно дали будинок. 

Про це повідомляє Суспільне.

З Харкова Наталя Зубцова разом з чоловіком переїхали майже 2 місяці тому. З подружжям живуть дві собаки та троє котів.

«Ми своїх ніде не залишаємо, у нас собака — німецька вівчарка і Жуля, яка жила тут сама після смерті господаря. Також маємо кішку і двох кошенят», — каже господар.

До вторгнення окупантів подружжя жило у будинку на околиці Харкова. З словами Наталії, 24 лютого 2022 року її розбудила собака.

«Вона була дуже збуджена, тому що боїться феєрверків, були якісь вибухи. А потім приїхав брат чоловіка і забрав нас до себе. Він живе у квартирі, там ми тиждень ще пробули, ховалися у підвалі. А після того, як літак пролетів так, що аж вікна трусилися, наступного ранку ми зібралися і поїхали», — розповіла Наталія.

Помешкання у Новомиколаївці родині допоміг знайти брат чоловіка. З собою у людей були лише дві сумки. Коли вони приїхали, то їм і баню розтопили, і в будинку натопили, і нагодували..

У будинку — три кімнати. В одній працює чоловік Наталії. Він програміст. Жінка до війни працювала у харківській компанії, відповідала за підбір персоналу. Тепер займається домашнім господарством. 

Нові господарі вже купили курчат-бройлерів. Кажуть, ніколи їх не утримували, але завжди хотіли. Єдина різниця, що у Харкові вода була у домі. Але тут надворі є колодязь, тому відром носять звідти. Коли холодно було, топили, нині вже тепло, тому пічним опаленням ми майже не користуються. 

Наталя придбала насіння овочів. Цибулю на посадку принесли сусіди. Збирається, коли потеплішає, садити город.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.