На Херсонщині окуповані фермери почали вирощувати овочі

У тимчасово окупованому Скадовському районі Херсонщини фермери почали висадку овочів. Весняно-польові роботи ведуть тільки ті, хто мають пальне. У деяких господарів постраждала розсада овочів через відключення електроенергії. Але частина фермерських господарств почала посівну кампанію.

Про це повідомляє Суспільне.

В одному з сіл Скадовського району Невеликі фермерські господарства вже почали роботи в полі.

Фермер Петро каже, у його селі російські військові присутні з першого дня вторгнення. Постійно не перебувають, але заїжджають до населеного пункту. 

«Я пів гектара картоплі посадив, цибулі трохи, до двох тисяч саджанців капусти. Фермери в районі зараз саджають картоплю переважно, ті, хто мають пальне», — розповів Петро.

Фермери не знають, як будуть реалізовувати товар. Ті, хто займається ранніми овочами, не можуть їх доставити до міст.

«Активно редиска пішла, огірок, капуста молода. Якщо далі не буде дороги на Одесу, на Миколаїв, на Херсон, то звісно буде проблема. У кого електрика була весь час, там добрі врожаї огірків, помідорів, перцю. Але люди занепокоєні, що не буде збуту», — сказав чоловік.

За словами фермера, від початку війни майже ніхто із села не виїхав, хліб є, запас продуктів має кожне домогосподарство. Не вистачає медикаментів.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.