На Харківщині окупанти розстрілювали село

Село Гусарівка Ізюмського району, що на Харківщині, перебувало в російській окупації протягом першого місяця вторгнення. Їм дали наказ, щоб вони стріляли у мирне населення. Вони виходили до цвинтаря і стріляли по дворах.

Протягом трьох тижнів ЗСУ відбивали населений пункт. Наприкінці березня росіяни відступили, повідомляє Суспільне.

Частина людей з початком обстрілів з Гусарівки виїхали. За словами місцевих, з 800 будинків у селі залишилися мешканці не більше половини осель.

Російські військові, які окупували село, казали, що приїхали в Україну на навчання, розповідає місцева жителька Надія Сирова.

«Один з росіян був, постарше. Балакав, розповідав, звідки вони. Вони з Дагестану. А інший з Ростова. Казали, що вони повинні були вже закінчити службу, але їм сказали, що треба їхати на навчання. Але вже побачили, що не туди потрапили»,  — розповіла місцева жителька Надія.

За словами місцевих, росіяни обстрілювали ферму, вбивали худобу та тих, хто прийшов її годувати.

«Корови кричать, голодні. П'ять хлопців пішли на ферму погодувати худобу, попросили… І все. Більше ми їх не побачили», — каже Надія.

Вже наприкінці березня окупанти отримали наказ розстрілювати селян, але один росіянин здався, відмовився виконувати наказ, розповідає місцева жителька Валентина.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.