Дачникам нагадали про правила загартовування розсади

Загартовувати розсаду досвідні городники починають у квітні. За холодною погодою відкривають на кілька годин кватирку, намагаючись уникнути протягу. В теплі (більше 12°С) дні ящики з розсадою переносять на балкон або веранду. Оскільки загартовувати молоді рослини треба поступово, спочатку, протягом 2-3 діб — на пару годин, потім на цілий день, пише Zemliak.com.

«Варто також не забувати в сонячну погоду, уникаючи опіків, притінити рослини, захищаючи від яскравих променів листя», — кажуть експерти.

Загартовування корисно для розсади будь-яких овочевих культур. Але особливо це важливо для томатів, перців і баклажанів — вони дуже теплолюбні і складно переносять перепади температури і протяги.

Акткально: Для розсади корисне буде підживлення лавровим листом.

Для загартовування краще вибирати сонячні дні. При цьому на вулиці не повинно бути сильного холодного вітру.

«Виносити розсаду на балкон варто спочатку на нетривалий час. Почати можна з 4 годин на свіжому повітрі, потім раз на кілька днів, збільшувати час перебування на пару годин», — пише Zemliak.com. 

Не слід залишати розсаду на балконі на ніч. Краще із заходом сонця забирати її назад у кімнату. Нічні температури сильно відрізняються від денних, і якщо буде нижчою 10°С, розсада може загинути.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.