Землю в теплиці необхідно змінювати кожні 5 років — експерти

Після того, як урожай зібраний, в теплиці що обігрівається, необхідно добре прибрати, щоб в ній не залишилося нічого зайвого — коренів, що обсипалися насіння, зів’ялих або сухих стебел, і так далі. Необхідно пам'ятати, що землю в теплиці важливо міняти кожні 5 років.

Всі рослинні залишки необхідно винести з теплиці і спалити.  

Про це ідеться в матеріалі Zemliak.com «Посівний календар на листопад 2021».

«Перш за все треба продезінфікувати каркас, стелажі, доріжки та інші елементи будівель 4% хлорним вапном», — кажуть експерти. 

Для обробки теплиці можна приготувати розчин каустичної соди з розрахунку 300-500 г на 10 л води або використовувати інші способи дезінфекції. 

Читайте також: Експерти розказали, як приготувати добриво з курячого посліду.

Як зазначають фахівці, щоб уникнути ґрунтових інфекцій, потрібно щороку восени міняти в теплиці верхній шар землі товщиною 5-7 см. 

«Також важливим моментом є те, що повністю ґрунт змінюють кожні 4-5 років. Варто не забувати про строки! Тепличну землю, яку змінили можна розкидати по грядках, де ви навесні плануєте посадити цибулю, капусту і коренеплоди», — додали фахівці. 

Грамотна підготовка теплиці і ретельний догляд забезпечують їй довгі роки життя. Крім того, своєчасно доглядаючи за теплицею і правильно готуючи її до зимування, можна забезпечити безпекою майбутні рослини, зберегти грунт в теплиці здорової і родючою.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.