Для домашньої теплиці найкраще підійде полікарбонат — експерти

Для вирощування овочів в теплиці оптимальним варіантом є теплиця з полікарбонату — можна легко створити необхідний мікроклімат для вирощування тієї чи іншої культури, також конструкція може протистояти будь-яким погодним явищам, вона міцна, має довгий термін ефективної експлуатації та дуже зручна, пише Zemliak.com.

Теплиці на дачі встановлюють так, щоб сонячне світло використовувалося найбільш раціонально. Подібних освітлених ділянок на дачі не так багато, і величина їх може бути різною. 

«Варто враховувати те, що теплицю на дачі потрібно ставити так, щоб вона була захищена від вітрів, оскільки на температуру всередині приміщення впливає обдув зовні. Встановлювати теплицю слід так, щоб протягом дня вона була добре освітлена: по довжині краще її розташувати в північно-південному напрямку», — радять експерти.

Мобільний полікарбонат відомий своєю надійністю, матеріал в 200 разів міцніше, ніж скло.

«Ці характеристики дають можливість теплицям не боятися дощів, вітрів, граду. До наступних переваг цього матеріалу відноситься тривалий термін експлуатації — по гарантії він становить 15 років», — кажуть експерти. 

Поліетиленова плівка є недорогим і популярним матеріалом для теплиць. Його досить просто закріпити на спорудженні різної конструкції, він має прекрасні пропускними здатностями для ультрафіолету, який потрібен для росту рослин, захищає їх від зниження температур, щільність плівки становить 100-150 мк, по ширині плівка буває 1-3 м.

Плівка з поліетилену армована відрізняється такими ж плюсами, як і звичайна, проте за рахунок особливої армованої сітки має велику надійність — вона здатна витримати пориви вітру, навіть град. Виробляється у вигляді рулонів приблизно шириною 2 м, щільність матеріалу становить 200 мк, застосовуватися вона може кілька років поспіль.

Спанбонд також досить популярний. Це білий нетканий матеріал, який легко може витримати вітряну погоду, зливу, навалу птахів, захистить розсаду від морозів до -7°С, застосовуватися він може 5 років.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.