На Закарпатті селяни отримали власний медичний заклад

У селі Тур’я Пасіка Тур’є Реметівської територіальної громади, що на Закарпатті, 14 січня 2022 року запрацювала амбулаторія загальної практики сімейної медицини, яку збудовано за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Загальна кошторисна вартість об’єкта — 7,1 млн. грн. 

Про це повідомляє Тур'є-Реметівська сільська рада.

«Просторе і гарне приміщення, що відповідає сучасним стандартам, з усім необхідним обладнанням для надання первинної медичної допомоги, збудоване у рамках проекту «Доступна медицина», — ідеться у повідомленні.

Сучасна амбулаторія збудована «з нуля», має площу 235,3 м2. У ній можуть одночасно працювати два лікаря сімейної практики є маніпуляційна, кабінет профщеплень, кімната для зберігання медикаментів та виробів медичного призначення. Заклад забезпечено  необхідним медичним обладнанням, комп’ютерною технікою, меблями та санітарним автомобілем Renault Duster. 

Заклад буде забезпечувати надання послуг з первинної медико-санітарної допомоги населенню сіл Т.Пасіка, Заобуч та всім бажаючих укласти декларацію з сімейним лікарем амбулаторії.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.