Експерти нагадали, як вибрати картоплю на посадку

Придбати посадковий матеріал потрібно приблизно за місяць до передбачуваної висадки. Що стосується самих бульб, то експерти радять вибирати тверді цілі екземпляри. 

Про це пише Аптека садівника.

«На посадковому матеріалі не повинно бути ознак ураження шкідниками або гниття. Обираючи, варто передивитись, чи не присутні на шкірці цяточки ризоктоніозу. Намагатись не купувати зморщені бульби. Чим більше очок буде на бульбі, тим більший урожай він дасть»,  — кажуть експерти.

Найкращий час для посадки — навесні, коли грунт на глибині 10 см прогріється до температури 8-10°С. У цей період вже досить тепло і картопля зможе нормально розвиватись.

«Садять картоплю у прогрітий грунт, найкраще з утворенням гребенів. За гребеневого садіння грунт швидко прогрівається, створюються оптимальні умови для розвитку картоплі, а також для догляду за насадженнями до появи сходів»,  — зазначили фахівці. 

Для вирощування слід віддавати перевагу картоплі середнього розміру.

Експерти не радять обирати для вирощування великі бульби, тому що надземна частина розвивається швидше, ніж саме коріння, а дрібні бульби варто відкинути, оскільки з них виростає мало стебел, а врожай завжди невеликий.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.