Село Демидів залишається затопленим після окупації

На шляху окупантів під Києвом стали не тільки українські війська, а й сама природа. Після підриву дамби річка Ірпінь розлилася і стала непереборною перешкодою для загарбників. Затопленим лишилось і село село Демидів, повідомляє РБК-Україна.

«В ході боїв на дамбі була розбита насосна станція і зруйнований шлюз, так що річка залила торф'яні луки, міст через неї в парі кілометрів теж підірвали»,  — кажуть селяни.

У перші дні вторгнення росіяни кинули величезні сили на швидке захоплення Києва. На підступах до столиці йшли запеклі бої. В ході бойових дій постраждала і насосна станція, яка перекачувала воду з річки Ірпінь в Київське море. 

«За пару тижнів величезні території були затоплені. У навколишніх селах під воду пішли городи, господарства і навіть житлові будинки. Тепер, коли ворог відкинутий, місцеві жителі прибирають сліди окупації і віддають останні гроші на солярку для помп, щоб відкачати воду з затоплених городів», — ідеться у повідомленні.

Після розливу річки Ірпінь та підриву мосту на Київ село опинилося фактично на півострові. Окрема захисна дамба його не вберегла, вода піднялася так високо, що перейшла через неї і затопила багато господарств, особливо в низинах. 

Вже більше двох тижнів співробітники ДСНС відкачують воду спеціальною помпою, але роботи ще багато — як мінімум 70 будинків досі підтоплені.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.