Громада на Київщині просить підтримки в боротьбі з незаконним ростом цін на пальне

Тетіївська територіальна громада, що на Київщині, звернулася до обласної військової адміністрації, Національної поліції та Держпродспоживслужби з проханням, врегулювати завищені ціни на пальне на автозаправних станціях, що розташовані в межах громади.

Про це повідомив Богдан Балагура, міський голова Тетіївської громади в особистому Телеграм-каналі. 

Він зазначив, що отримав чисельні звернення жителів громади про несанкціоноване підвищення цін на автозаправних станціях. Тож нині Богдан Балагура звертається до компетентних органів з проханням проконтролювати та вжити заходів щодо зниження вартості пального для населення.

«Органи місцевого самоврядування не наділені повноваженнями втручатись та контролювати роботу суб’єктів підприємницької громади. Держава повинна або передати відповідні повноваження місцевій владі, або самій якісно здійснювати функцію по контролю за цінами на продукти харчування, ліки та пальне» — зазначив міський голова.

Раныше Zemliak.com повідомляв, що пасічники Полтавщини прогнозують здорожчення меду, оскільки через бойові дії та вйськову агресію росії заборонено відвідувати ліси. Через це пасічники не мають змоги вивозити улики.

Читайте також: 

Проект Закону 7269: як може змінитися робота місцевої влади в період дії воєнного стану

В Україні різко подорожчали мінеральні добрива

На Полтавщині через війну подорожчає мед — думка

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.