ВРУ підтримала законопроект про заборону ввезення ліків з росії

Верховна Рада України у другому читанні схвалила законопроект 7313 про заборону ввезення лікарських засобів з росії та Білорусі. 

Про це стало відомо з головного сайту Верховної ради України.

У пояснювальній записці зазначається, що в Україні вже діє заборона на ввезення медпрепаратів із росії, однак до країни досі можуть потрапити ліки, вироблені на російських підприємствах міжнародних фармацевтичних компаній. одним і з авторів законопроекту виступає  Віталій Безгін, народний депутат. 

«Мета законопроекту — обмежити обіг в Україні лікарських засобів, виробництво яких хоча б частково розташоване на території рф чи білорусі для зменшення фінансової підтримки військової машини цих країн», — ідеться в документі. 

Автори законопроекту зазначили, таке рішення чітко зафіксує позицію України щодо неприйнятності економічних відносин із країнами, які нищать українських громадян чи сприяють агресору в цьому.

Нагадуємо, 20 березня Міністерство охорони здоров'я України заборонило продаж та застосування 39 лікарських засобів, виробники яких мають юридичну адресу або адресу місця провадження діяльності в Білорусі.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.