Від слимаків на капусті врятує яєчна шкаралупа — досвід

М`якотілим слимакам важко повзти по пористій поверхні. Варто залишити своєрідні бар'єри на підступах до грядок капусти з дрібної щебінки або яєчної шкаралупи і до капусти вони не доберуться. Водночас скаралупа удобрює і розкислює грунт. пише Zemliak.com.

Також від слимаків та равликів експерти радять використовувати домашні засоби.

 «10 мл нашатирного спирту необхідно розчинити у відрі води. Щоб відлякати медведку, яка любить селитися на капустяних грядках, перед висадкою розсади в кожну лунку можна додати не більше 0,5 л розчину. При позакореневій обробці капусти розчином нашатирного спирту можна додати до складу трохи господарського мила», — кажуть експерти. 

По темі: Городникам нагадали правила вирощування капусти на ділянці.

Коли слимаки починають вибиратися з укриття, поруч з капустяною грядкою прикопують лотки з квасом, соком, пивом або розведеним варенням з дріжджами. Можна змочити в «напій» старі ганчірки або листя лопуха і розкласти по борознах. Всю ніч слимаки будуть сповзатися на запах, а вранці можна буде брати шкідників голими руками.

Також між рядків можна покласти трухляві доски, шифер тощо. Слимаки зповзатимуться під них, щоб пересидіти день, а під вечір можна буде вже збирати «гостей».

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.