Дачникам нагадали про засоби підживлення капусти навесні

Перше внесення добрив під капусту повинно відбутися після висадки розсади в грунт. У цей період бадилля потребує нарощування маси і їй необхідні азотовмісні добавки. Через 10 днів після висадки рекомендовано провести перше підживлення: воно повинне стати джерелом азотистих добрив і бути спрямоване на прискорення зростання рослини, пише Zemliak.com.

Щоб качани у капусти формувалися, необхідно правильно її підгодовувати. Найкращі результати дає кілька способів робити це.

Для приготування підживлення гноєм,необхідно, щоб він був коров'ячим. 

«Один його кілограм розводять в 5 л води, розчиняють його та дають настоятися. Даним біодобривом поливати капусту необхідно кілька разів. Вперше це потрібно зробити через 2 тижні після висадки в грунт», — кажуть експерти. 

У період зав'язування качанів слід додати золу, а потім, коли 3 тижні з моменту першого поливу гноєм пройдуть, його слід повторити.

Актуально: Експерти розповіли про користь коров'яку для городу.

«Щоб приготувати йодний розчин, необхідно на 10 літрів води додати 40 крапель 5% йоду. На кущ капусти потрібен 1 л такого розчину»,  — розповіли експерти.

 Зазначається, йод стимулює міжклітинні обмінні процеси. Зав'язі капусти за рахунок цього виходять дуже хорошими.

Також гарним результатом порадує розчин з борної кислоти. Для цього 2 грами необхідно розвести в невеликій кількості води. Потім дану суміш потрібно додати в 10 л води. Отриманим складом капусту слід обприскувати.

Щодо пивних дріжджів, то беруть їх 100 грам та розтирають з 50 грамами цукру. Потім отриману суміш заливають половиною літра теплої води, залишають на 3 години.

Коли на розчині утворюється піна, до нього можна додати 10 л води. Ним вийде полити 10 кущів, розраховуючи так, щоб 1 л пішов на одну рослину.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2022. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.