Експерти розповіли про користь коров'яку для городу

Cвіжий коров'як можна вносити в грунт на городі навесні, під час формування грядок під посадку огірків. Свіжий гній під час перепрівання буде буквально підігрівати грядку зсередини, створюючи огіркам максимально комфортні умови для росту.

Про це пише Sadexpert. 

«Коров'як в якості добрива використовується багатьма городниками і садівниками. Цей продукт життєдіяльності великої худоби вважається універсальним, так як підходить для підгодівлі практично всіх культурних рослин, плодових дерев і декоративних кущів», — зазначили експерти. 

Застосування свіжого коров'ячого гною в якості комплексного добрива можливо розчином  — потрібно приготувати рідину, яка складається з 1 частини коров'яку і 4 частин води.

По темі: Дачникам нагадали, які добрива необхідні для вирощування помідорів.

Ці складові перемішують і потім залишають у нещільно закритій ємності на кілька днів (3-5) для «дозрівання». Настій розводять у пропорції 1:4 з водою і використовують для періодичного поливу грядок на городі.

«Коров'як добриво унікальне, адже в його складі містяться практично всі необхідні рослині поживні елементи: азот, фосфор, калій, кальцій, магній, цинк і т.д. Застосування можливе як в свіжому вигляді, так і в якості перегною і настоїв», — додали експерти.

 Це ефективне органічне добриво треба використовувати відповідно до певних правил, щоб не зашкодити рослинам. Свіжий гній можна вносити в грунт грядки безпосередньо перед посадкою рослин, так як він може просто спалити ніжні корінці розсади високою температурою, що утворюється при його розкладанні. 

Тому грунт свіжим гноєм удобрюють восени, відразу ж після збору врожаю в розрахунку 40 кг коров'яку на 10 м2 грунту перед культивуванням.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.